Baobab rosnący w Afryce, Australii i w regionie Środkowego Wschodu od zawsze był drzewem eksploatowanym przez mieszkańców tych krajów, bowiem z tego drzewa oprócz jedzenia, wytwarza się również ubrania i domowe przedmioty. Baobab jest źródłem witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, ponadto przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Sproszkowany baobab można dodawać do koktajli, soków owocowych, płatków, owsianki, jako dodatek do domowych batoników, jogurtów czy twarożku. Zalecane dzienne spożycie to 3 g. Produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.