SUDZUCKER CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 500G
Cukier żelujący 2:1
Instrukcja przygotowania pasty owocowej -
Zważyć i umyć 1 kg słodkich, dojrzałych owoców - Usunąć szypułki, pestki, skórki, zmiksować.
Wymieszać puree z całym opakowaniem cukru żelująćego (500 g)
Coś specjalnego z kawałkami owoców:
Zmiksować przygotowane owoce 1/2.
Pokroić na małe kawałki, wymieszać z cukrem konserwującym i odstawić na co najmniej 3 godziny (w razie potrzeby na noc).
Przygotowanie z soku owocowego:
Wycisnąć sok z owoców (niesłodzonych) na gorąco i odstawić ostudzić - wymieszać 750 ml zimnego soku z całym opakowaniem cukru.
Wskazówki:
Do bardzo słodkich owoców (np. truskawek, czarnego bzu) dodać sok z 1/2 cytryny.
Składniki :
Cukier , substancja żelująca pektyny , środek zakwaszający kwas cytrynowy , konserwant kwas sorbinowy ( pektyny na bazie roślinnej )
INFORMACJE ODŻYWCZE na 100g:
- Energia: 1666 kJ / 392 kcal
- tłuszcz 0g
- w tym nasycone 0g
- węglowodany 98g
- w tym cukier 98g
- białko 0g
- sól 0,02 g