Jeżyk Dyzio ze sklepu naturalnosci-pl przedstawia produkt:
Substytut jaj jajek do omletu 180 g VeggS Omelette
5907222657423
vEGGs „Omelette” to roślinna, naturalna alternatywa dla jajek, dzięki której można przygotować pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGs z wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę lub też dodaj warzywa, wstaw do piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce. Z jednego opakowania przygotujesz 15 sztuk wegańskich jaj. Cultured Foods to polska marka roślinnej zdrowej żywności. Celem marki jest troska o ludzkie zdrowie, zwierzęta i środowisko naturalne.
SKŁAD PRODUKTU: Mąka z grochu, koncentrat białka grochowego, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, sól czarna himalajska, naturalne substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, barwnik naturalny: karoteny roślinne, aromat naturalny.
SPOSÓB UŻYCIA :
Przygotowanie jednego wegejajka: Wymieszaj dokładnie 12 g proszku vEGGs (22 ml), 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml). Stosuj jak jajko kurze.
Veggecznica: Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości jajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu) kJ1438 kcal341 Tłuszcz2,9 Kwasy0,5 Węglowodany46 Cukry2 Białko24 Sól2,3 Błonnik19
Waga produktu: 0.15