Stojak do grillowania kurczaka
Stojak do grillowania kurczaka - Niezbędne akcesoria które pomogą nam usprawnić pracę, oszczędzić czas i wysiłek.
Akcesoria są niezbędne do wygodnego przyrządzania grilla. Stojak idealnie nadaje się do przygotowywania pieczonych kurczaków lub innego drobiu w całości. Po nałożeniu kurczaka, stojak umożliwia równomierne pieczenie ze wszystkich stron. Tłuszcz z mięsa spływa do miseczki, którą można napełnić wodą, aby kurczak był delikaty i soczysty, bądź pozostawić pustą w celu uzyskania wspaniałej chrupiącej skórki, najlepsza domowa metoda na grillowanego kurczaka.
- Materiał - stal
- Wymiary - 17,5 cm x 20 cm
Przydatne wskazówki dotyczące grillowania:
- Rozpalenie grilla może trwać około 20-30 minut, dlatego warto przystąpić do rozpalenia grilla z odpowiednim wyprzedzeniem.
- Czas pieczenia jest tym dłuższy, im więcej produktów zostało wyłożonych na ruszt.
- Ruszt na potrawy można umieścić na różnych wysokościach nad paleniskiem: im wyżej jest umieszczony, tym potrawy grillowanie są w niższej temperaturze.
- Podczas grillowania sprawdzać okresowo stan potrawy, odwracając ją szczypcami max. 1-2 krotnie.
- Dla uniknięcia zapalenia się wytapiającego się tłuszczu zaleca się odcinanie zbędnych kawałków tłuszczu z mięsa przed jego grillowaniem.
- Należy zawsze myć ręce przed i po kontakcie z surowym mięsem, nie używać tych samych akcesoriów i pojemników do kontaktu z mięsem surowym i upieczonym.
- Pieczenie większych ilości mięsa będzie ułatwione po jego nacięciu.
- Posmarowanie potrawy cienką warstwą oleju jadalnego bądź oliwy (przed umieszczeniem na ruszcie) umożliwi równomierne przypieczenie.