STO. KASZA MANNA PACZKOW.1KG ..
Kasza manna gotowaną na mleku jadają zwykle dzieci. Czasami okraszana jest łyżką syropu lub ulubionego dżemu. Jej przygotowanie jest proste. Przede wszystkim nie trzeba kaszy płukać, co zaoszczędza sporo czasu. Kasza manna (zwana też grysikiem) jest drobniutka. Otrzymuje się ją z ziarna pszenicy. Ze wszystkich kasz manna ma chyba najwięcej zastosowań. W kuchni sprawdza się jako samodzielne danie, czyli zupa lub budyń lub zamiennik bułki tartej, wspaniale zagęszczając mięso na kotlety sosy, zupy. Można z niej tez robić ciasta. Spośród innych kasz wyróżnia się dużą zawartością jodu i skrobi
PARAMETRY PRODUKTU:
Typ: Manna
Rodzaj: Prażona
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: kasza manna
Temperatura przechowywania min - max: 5 - 25 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Waga jednostkowa brutto: 1,01 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 0,1 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce: 1443 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml):
.