Stewia z erytrytolem Słodzik PURE and good 275g
Ograniczenie, bądź całkowita eliminacja cukru z diety przynosi tak wiele korzyści zdrowotnych, że trudno je wszystkie wymienić:
- znaczące zmniejszenie ryzyka wystąpienia licznych chorób cywilizacyjnych,
- zmniejszenie ryzyka wystąpienia nadwagi bądź otyłości,
- stabilizacja gospodarki hormonalnej,
- poprawa kondycji skóry,
- redukcja ryzyka próchnicy.
To tylko niektóre pozytywne efekty ograniczenia spożycia cukru rafinowanego.
Czynnikiem, który sprawia, że wielu ludzi nie wprowadza jednak zmian ograniczających cukier w diecie, jest przeświadczenie, że taki sposób odżywiania oznacza wiele kompromisów w smaku potraw i napojów.
A jednak wcale tak nie musi być – zastosowanie naturalnych słodzików sprawia, że potrawy i napoje smakują równie dobrze jak przygotowane tradycyjnie, a także eliminuje lub zdecydowanie redukuje niekorzystne działanie cukru na zdrowie.
Wartości odżywcze na 100g
- wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
- węglowodany: 100 g
- w tym cukry: 0 g
- w tym alkohole cukrowe: 0 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe: 100 g
- tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- białko: 0 g
- błonnik: 0 g
- sól: 0 g