Stevia w kryształkach - 250g - Intenson
Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych to doskonała alternatywa dla tradycyjnego cukru, oferująca słodki smak bez goryczy. Dzięki wysokiej jakości ekstraktowi ze stewii, idealnie sprawdzi się w pieczeniu oraz jako zamiennik cukru w proporcji 1:1. Produkt nie traci słodkości pod wpływem wysokich temperatur, co czyni go idealnym do różnych przepisów. Ze względu na brak cukru, nie nadaje się do fermentacji ani pieczenia ciast drożdżowych, ale jest bezpieczny dla diabetyków i nie wywołuje efektu przeczyszczającego, nawet przy dużym spożyciu. Wybierz nasz słodzik, aby cieszyć się smakiem słodkości bez wyrzutów sumienia!
- wartosci odzywcze: Wartości odżywcze Wartość Odżywcza 100 g Kalorie 0.00 kcal Tłuszcze 0.0 g kwasy tłuszczowe nasycone 0.00 g Węglowodany 99.00 g Cukry 0.00 g Poliole 99.00 g Białko 0.00 g Sól < 0.00 g Składniki: erytrytol, glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A). Masa netto: 250 g
- skladniki produktu: erytrytol, glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)
- W 100% zastępuje tradycyjny cukier
- Od 250 do 350 wyższa siła słodząca
- Wygodna forma podania
- Wzbogacony glikozydami stewiolowymi