Stek z tuńczyka w oleju słonecznikowym 120g
Tuńczyk łowiony w czystych oceanicznych wodach wokół Azorów. Zanurzony w oleju słonecznikowym bogatym w witaminę E.
Gotowy do natychmiastowego spożycia lub kulinarnej transformacji, na przykład stanowi idealny dodatek do sałatek i makaronów.
INFORMACJE
- Nazwa oryginalna: Atum posta em óleo de girassol.
- Masa netto: 120 g (po odsączeniu 78 g).
- Skład: Tuńczyk (Katsuwonus pelamis), olej słonecznikowy, sól.
- Marka: Fayas (Portugalia).
- Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
- Certyfikaty: Dolphin Safe, Friend Of The Sea.
FAYAS
Fayas to marka firmy Corretora, która znajduje się na wyspie São Miguel, w archipelagu Azorów w Portugalii. Jej konserwy mają certyfikaty Dolphin Safe i Friend Of The Sea.
DIETA
- Wartości odżywcze (na 100g): wartość energetyczna 997,5 kj / 239 kcal, tłuszcz 14,6 g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g), węglowodany <0,1 g, (w tym cukry 0 g), białko 26,9 g, sól 1,7 g.
- Zdrowie: Wysoka zawartość białka.
EKOLOGIA
- Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
- Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
PROFITY
- Przechowywanie. Puszki z rybami i owocami morza są łatwe do przechowywania. Nie wymagają lodówki ani zamrażarki. Oszczędza to energię, redukuje koszty i negatywny wpływ na środowisko naturalne. Puszki mogą być przechowywane przez długi czas, mierzony w latach. Nawet po upłynięciu zalecanego terminu spożycia, produkt jest nadal zdrowy i może być jedzony bez żadnego ryzyka.
- Bezproblemowość. Ryby i owoce morza z puszek są gotowe do konsumpcji bezpośrednio po otwarciu. Nie wymagają obróbki termicznej. Mogą być zarówno podstawą do przyrządzania nieskomplikowanych dań czy być składnikiem wykwintnych potraw.