SOKOŁÓW - Stek Głęboko Mrożony TOMAHAWK Z ANTRYKOTU
Najwyższej jakości stek TOMAHAWK z antrykotu. Starannie dobrana porcja wołowiny o dużej soczystości.
Tomahawk stek wykrawany ze środkowej części antrykotu-mięśni biegnących wzdłuż kręgosłupa. Wyraźna marmurkowatość sprawia, że mięso podczas obróbki nie staje się suche i wyróżnia się delikatnością. Nazwę swą zawdzięcza charakterystycznemu wyglądowi, który swoim kształtem przypomina indiański toporek.
Ze względu na swoje rozmiary stek wymaga dłuższej obróbki termicznej, zalecamy najpierw wstępnie obsmażyć na patelni, a później włożyć do piekarnika. Innym, doskonałym sposobem przygotowania steku jest grill. Aby uzyskać poziom wysmażenia medium-rare, mięso powinno osiągnąć temperaturę ok. 58 st. C. Po zakończonej obróbce, przed podaniem stek należy pozostawić na ok. 10-15 minut, aby „odpoczął”, dzięki temu zyska soczystość.
Gramatura: od 700 do 950 g
Mięso wyłącznie z polskich hodowli.
Produkty firmy Sokołów dostępne są w ponad 40 krajach na całym świecie. Swoją sławę zawdzięczają dostępności najwyższej jakości świeżych wyrobów mięsnych tworzonych dzięki połączeniu pasji i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów.
Wołowina dojrzewająca - pakowana próżniowo.
Produkt głęboko mrożony.
Należy spożyć po obróbce cieplnej.
Podzielone w: Polska
Nr partii jest nr identyfikacyjnym grupy zwierząt.
Po zamrożeniu przechowywać w temperaturze nie wyższej niż - 18°C.
Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
REALIZACJA ZAMÓWIENIA ODBYWA SIĘ OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY.
ZABEZPIECZENIE PACZKI
Zamówienia zawierające mięso zabezpieczone są mocno zmrożonymi wkładami żelowymi Cold Gel Pack w celu utrzymania odpowiednio niskiej temperatury w transporcie.
Gwarantuje to świeżość mięsa oraz bezpieczeństwo zdrowotne.
Produkty przygotowywane są bezpośrednio przed wysyłką, a ich pakowanie odbywa się w warunkach chłodniczych, dzięki czemu zachowują najwyższą jakość.