STEK T-BONE wołowina Sokołów GŁĘBOKO MROŻONY 400g
SOKOŁÓW - Stek Głęboko Mrożony T-BONE
Najwyższej jakości stek T-BONE. Starannie dobrana porcja wołowiny o dużej soczystości.
T-Bone stek z rostbefu i polędwicy z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef.
Gramatura: od 400 do 450 g
Mięso wyłącznie z polskiej hodowli.
Produkty firmy Sokołów dostępne są w ponad 40 krajach na całym świecie. Swoją sławę zawdzięczają dostępności najwyższej jakości świeżych wyrobów mięsnych tworzonych dzięki połączeniu pasji i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów.
STEK KLASYCZNY - PRZEPIS NA PATELNIĘ
Stek wyjąć z lodówki na godzinę przed smażeniem. Obsypać pieprzem, wysmarować oleje. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię z grubym dnem. Aby uzyskać stek średnio wysmażony (różowe mięso w środku) stek smażyć przez 2 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć również 2 minuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Aby uzyskać stek dobrze wysmażony, mięso smażyć 2 razy po 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posolić. Na 1 minutę przed podaniem na steku ułożyć 1 łyżkę masła.
Stek średnio wysmażony: po 3 minuty z każdej strony
Stek mocno wysmażony: po 4 minuty z każdej strony
Wołowina dojrzewająca - pakowano próżniowo.
Produkt głęboko mrożony.
Należy spożyć po obróbce cieplnej.
Pochodzenie: Polska
Ubój w: Polska
Podzielone w: Polska
Nr partii jest nr identyfikacyjnym grupy zwierząt.
Po zamrożeniu przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 18°C.
Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
REALIZACJA ZAMÓWIENIA ODBYWA SIĘ OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY.
ZABEZPIECZENIE PACZKI
Zamówienia zawierające mięso zabezpieczone są mocno zmrożonymi wkładami żelowymi Cold Gel Pack w celu utrzymania odpowiednio niskiej temperatury w transporcie.
Gwarantuje to świeżość mięsa oraz bezpieczeństwo zdrowotne.
Produkty przygotowywane są bezpośrednio przed wysyłką, a ich pakowanie odbywa się w warunkach chłodniczych, dzięki czemu zachowują najwyższą jakość.