Sokołów - Stek T-Bone - Dojrzała Wołowina
T-Bone stek z rostbefu i polędwicy z kością - jest najsłynniejszym stekiem na świecie. Nazwę swą zawdzięcza kości, która się w nim znajduje i jest w kształcie litery T. Jest jedyny w swoim rodzaju gdyż posiada dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef.
Urodzone i wyhodowane w Polsce
Ubój i podzielone w Polsce
Stek klasyczny - przepis na patelnię
Stek wyjąć z lodówki na godzinę przed smażeniem. Obsypać pieprzem, wysmarować oleje. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię z grubym dnem. Aby uzyskać stek średnio wysmażony (różowe mięso w środku) stek smażyć przez 2 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć również 2 minuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Aby uzyskać stek dobrze wysmażony, mięso smażyć 2 razy po 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posolić. Na 1 minutę przed podaniem na steku ułożyć 1 łyżkę masła.
Stek średnio wysmażony: po 3 minuty z każdej strony
Stek mocno wysmażony: po 4 minuty z każdej strony
Przesyłka zabezpieczona jest zamrożonymi żelami chłodzącymi.
Przesyłki wychodzą od nas od poniedziałku do środy.