STEK FILET MIGNON z polędwicy wołowej Sokołów 200g
Stek z polędwicy - Filet Mignon - łatwo, szybko smacznie!
Najszlachetniejsza i najbardziej pożądana część mięsa wołowego - polędwica. Filet Mignon pochodzi z końcowej części polędwicy, nazywanej ogonkiem, która jest mniej rozbudowana. Stek wykrajany z ogonka polędwicy charakteryzuje się wyjątkowym, łagodniejszym, lekko słodkim smakiem. Wyraźna marmurkowatość sprawia, że mięso podczas obróbki nie staje się suche i wyróżnia się delikatnością.
Najpopularniejszym sposobem na delektowanie się stekiem jest przygotowanie go na grillu w towarzystwie masła. Jednak równie doskonały smak można uzyskać, korzystając początkowo z patelni w celu obsmażenia, a następnie z piekarnika. Idealnym dodatkiem do mięsa będą pieprz, czosnek, ocet i rozmaryn, warto również wypróbować inne kombinacje smakowe.
✅ delikatny i soczysty
✅ najcenniejszy element mięsa wołowego
✅ stała waga ok 200 g
✅ danie od najchętniej wybieranego polskiego producenta w branży mięsnej
Szczegółowe informacje:
✅ Mięso / Danie głęboko mrożone
✅ Danie: Stek z polędwicy Filet Mignon
✅ EAN13: 5905326401188
✅ Masa netto: ok 200 g
✅ Produkt głęboko mrożony.
✅ Należy spożyć po obróbce cieplnej.
✅ Pochodzenie: Polska
✅ Ubój: Polska
✅ Podzielone: Polska
✅ Nr partii jest nr identyfikacyjnym grupy zwierząt.
✅ Po zamrożeniu przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C.
✅ Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
REALIZACJA ZAMÓWIENIA ODBYWA SIĘ OD PONIEDZIAŁKU DO ŚRODY.
Warunki przechowywania: Do spożycia po obróbce cieplnej. Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu w warunkach chłodniczych w temperaturze 0-4°C.
Produkty firmy Sokołów dostępne są w ponad 40 krajach na całym świecie. Swoją sławę zawdzięczają dostępności najwyższej jakości świeżych wyrobów mięsnych tworzonych dzięki połączeniu pasji i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów.
⚠️Uwaga! ❄️Produkt sprzedawany w postaci zamrożonej, w wysyłce częściowo rozmarznie. Po rozmrożeniu należy spożyć w ciągu 3 dni.
Sokołów - najchętniej kupowana marka w branży mięsnej w Polsce
Jesteśmy jednym z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie.
Od lat wyznaczamy standardy w branży przetwórstwa mięsnego i jesteśmy prekursorem zmian.
Historia Spółki Sokołów S.A. sięga 1899 roku, kiedy to powstał należący dziś do Spółki oddział w Robakowie.
Na czym nam zależy?
1️⃣ Zadowolenie klienta jest stawiane przez Sokołów S.A. zawsze na pierwszym miejscu.
Nasze priorytety:
✅ produkowanie i dostarczanie klientom produktów spełniających najwyższe standardy bezpieczeństwa
✅ budowanie zaufania klientów poprzez poznawanie i spełnianie ich wymagań oraz oczekiwań
✅ wykorzystywanie potencjału pracowników poprzez doskonalenie motywujących systemów wynagradzania i tworzenie optymalnych warunków pracy
✅ dbanie o środowisko naturalne poprzez efektowne wykorzystywanie nośników energii i wprowadzanie energooszczędnych technologii oraz nieustanne dążenie do minimalizowania wpływu działalności Spółki na środowisko.
Możesz nam zaufać
➡️ Aby sprostać wymaganiom stawianym przez klientów, w całej firmie został wdrożony system zarządzania jakością.
Zakłady Sokołowa posiadają certyfikaty BRC i/lub IFS, które potwierdzają spełnienie najwyższego poziomu wymagań sanitarnych i technicznych, gwarantujących wytwarzanie produktów bezpiecznych i o ustalonej jakości.
Potwierdzają również, że funkcjonujące w zakładach procesy produkcyjne są zaprojektowane w sposób pozwalający spełnić wymagania prawne i etyczne, także w odniesieniu do warunków pracy.
Nieustannie doświadczamy, że za sukcesem naszej firmy stoją pracownicy. Razem tworzymy bardziej zrównoważoną przyszłość dla żywności.
Surowce najwyższej jakości i współpraca z hodowcami
➡️ Grupa Sokołów S.A. do produkcji wykorzystuje surowce najwyższej jakości, w znacznej części pozyskiwane w ramach programów współpracy z hodowcami. Produkcja odbywa się zgodnie z wymaganiami uznanych międzynarodowych standardów IFS oraz BRC. Wszystkie zakłady posiadają certyfikat ISO14001, potwierdzający spełnianie najwyższych wymagań dotyczących środowiska.