Stabilizator bitej śmietany
Masa netto 1 kg
Opis produktu
Stabilizator zapobiega synerezie śmietany, dzięki czemu po ubiciu i wymieszaniu ze stabilizatorem utrzymuje ona niezmienną strukturę przez parę dni. Śmietana z dodatkiem stabilizatora stanowi doskonałe nadzienie do ciast i ciasteczek.
Składniki: cukier, maltodekstryna, glukoza, żelatyna wieprzowa, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, barwnik kurkumina, aromaty
Produkt może zawierać mleko, gluten, jaja, soję.
Sposób przygotowania
Składniki:
❗ Stabilizator 100 gram
❗ woda 150 ml
❗ śmietana 500 gram
Stabilizator dodać do wody i mieszać ręcznie przez ok. 1-2 min. Następnie partiami dodawać ubitą uprzednio śmietanę i całość delikatnie mieszać. Po dokładnym wymieszaniu masę śmietanową można stosować do przekładania ciast i wypełniania ciastek. Ciasta ze śmietaną należy schłodzić w lodówce przez co najmniej godzinę.
Wartości odżywcze w 100g produktu
✅ Tłuszcze: 0,1g
✅ w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
✅ Węglowodany: 84g
✅ w tym cukry: 65g
✅ Białko: 10g
✅ Sól: 0,11g
⚡ Wartość energetyczna: 378 kcal
Alergeny: Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy,sezam
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wszystkie produkty posiadają aktualne terminy ważności i atesty jakości.
Zobacz nasze pozostałe aukcje