ŚRUTA SOJOWA ESTRUDOWANA 25KG
Śruta sojowa ekstrudowana NON GMO stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego. Śruta sojowa, z racji swojego pozytywnego wpływu i dużej przyswajalności, znajduje bardzo szerokie zastosowanie. Używana jest jako pasza dla drobiu, trzody chlewnej oraz bydła, korzystnie wpływając na rozwój i zdrowotność stada. Ponadto, stosujący ten produkt hodowcy są świadkami dynamicznego przyrostu masy zwierząt, już po kilku tygodniach stosowania. Produkt zawiera wiele cennych witamin i substancji wspomagających ich przyswajanie, dzięki czemu poprawie ulega również stan zdrowia zwierząt oraz wygląd ich sierści. Pasza produkowana z naszej śruty sojowej NON GMO cechuje się wysoką strawnością, co wpływa na oszczędności w wykorzystywaniu mieszanki.
Śruta sojowa Hi Quality produkowana jest z wyselekcjonowanych nasion soi. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz wysoką przyswajalnością.
Parametry: białko min. 44%, wilgotność max. 10%, tłuszcz max. 7%, włókno max 6%.
Stosując śrutę sojową HI QUALITY OSZCZĘDZA SIĘ 0,52zł na każdym kilogramie białka. Przy założeniu że w tonie śruty jest 400kg białka OSZCZĘDZA SIĘ 208 zł na każdej tonie!
Przy wyborze paczkomatu, łączna waga wraz z opakowaniem tekturowym waży maksymalnie 25kg brutto, więc waga śruty może być w granicach 24kg.
Producent śruty sojowej NON GMO dokłada wszelkich starań, aby produkt spełniał najwyższe standardy i wymagania. Dzięki temu, klienci już po kilku tygodniach obserwują pozytywne zmiany w swoich hodowlach.
Śruta sojowa ekstrudowana to najwyższej jakości produkt przy obróbce ziaren soi, jest to potwierdzone wieloma badaniami w laboratoriach certyfikowanych. Śruta sojowa naszej produkcji ma przyswajalność na poziomie 95%. Patrząc na poziom białka w naszym produkcie (min. 44%), przyswajane jest około 42g białka na 100g produktu. Stosując w procesie produkcji tylko naturalne cykle obróbki termicznej, nie stosujemy żadnych środków chemicznych dodatkowo zbijających poziom tłuszczu w naszym produkcie, dzięki czemu poziom tłuszczu wynosi około 5%. Dzięki temu można zmniejszyć ilość dodawanego oleju do paszy.
Najważniejsze cechy produktu
- zawartość białka 44%
- zawartość tłuszczu max. 7%
- przyswajalność białka 95,5%
- wysoki poziom białka chronionego (BY-PASS)
- redukcja poziomu metanu
- redukcja poziomu mocznika w mleku
- własna, polska produkcja
- NON GMO
- produkt wytworzony z wyselekcjonowanego ziarna