SPODY DO PIZZY BEZGLUTENOWE 2 X 150 G SCHAR
Bezglutenowy, chrupiący spód do pizzy Schar to sposób na zdrowszy fast food także dla wegan. Do przyrządzenia pysznego i szybkiego obiadu lub kolacji, wystarczą ulubione dodatki i kilka minut w piekarniku. Spody zostały zrobione na zakwasie i oliwie z oliwek Extra Virgin. Powstały z myślą o osobach z różnego rodzaju alergiami pokarmowymi. Produkt posiada certyfikat bezglutenowości - Znak Przekreślonego Kłosa nadawany przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią.
Skład: Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, woda, skrobia ziemniaczana, skrobia ryżowa, maka kukurydziana, syrop glukozowy, drożdże, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; dekstroza, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1,6%, olej słonecznikowy, włókno roślinne (psyllium), sól jodowana (sól, jodek potasu), alkohol etylowy, białko sojowe, substancje spulchniające: glukonodeltalakton, wodorowęglan sodu; środek zakwaszający: kwas winowy, kwas cytrynowy.