Spody do Pizzy 33 Fine Foods 280 g
Spody do Pizzy 33 Fine Foods 280 g
to doskonałe, oryginalne włoskie spódy do pizzy na bazie mąki pszennej. Stworzone wyłącznie z 5 naturalnych składników z oliwą z oliwek ekstra virgin staną się idealnym wyborem jeżeli nie masz czasu na gotowanie. Po upieczeniu polej oliwą.
W opakowaniu znajdują się dwa spody do pizzy
SKŁADNIKI:
- Mąka pszenna (61%)
- Woda
- Oliwa z oliwek ekstra virgin (7%)
- Sól
- Drożdże
Może zawierać soję. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej z użyciem alkoholu etylowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G:
- Wartość energetyczna: 1254 kj/298 kcal
- Tłuszcz: 6,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g)
- Węglowodany: 49g (w tym cukry: 1 g)
- Błonnik: 3,1 g
- Białko: 8,3 g
- Sól: 1,7 g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Wyprodukowano we Włoszech dla 33 Fine Foods
Sposób przygotowania:
5 minut. Patrz przepis poniżej.
Większość przepisów na pizze oparta jest o jej najprostszą wersję o nazwie Pizza Margherita.
PIZZA MARGHERITA
- Dodaj: 2-3 łyżki oryginalnej włoskiej passaty pomidorowej. Rozsmaruj passatę na placku pozostawiając wolne brzegi.
- Posyp równomiernie serem żółtym mozzarella, pozostawiając wolne miejsca.
- Dopraw do smaku: szczyptą soli, oregano, ewentualnie chili.
- Przykryj pokrywką, najlepiej szklaną.
- Placek powinien być lekko sztywny, przyrumieniony, ale nie przypalony.
- Na koniec dodaj kilka kropli z oliwek extra virgin.
- Po upieczeniu możesz dodać wg. uznania: tuńczyka, szynkę prosciutto crudo, filety anchovis, rukolę, itp.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SKŁADNIKI:
- Mąka pszenna
- woda
- mąka ryżowa
- mąka sojowa
- sól jodowana
- oliwa z oliwek extra virgin
- suszony zaczyn zakwasu
- semolina ryżowa
- naturalne aromaty
- suszone drożdże piwne
- substancja konserwująca: kwas sorbowy.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Może zawierać gorczycę i łubin.
Sposób podania:
Pinsa jako Pizza
Może być podana jak Pinsa Bianca lub Pinsa Rossa. Ustaw piekarnik na 250ºC, dodaj składniki według uznania i piecz Pinsę przez 6 min.* Możesz także piec Pinsę w 250ºC przez 5 min.* i dodać składniki zaraz po upieczeniu.
Pinsa A'la Focaccia
Włóż Pinsę do Piekarnika rozgrzanego do 250ºC na 5 min.* Po upieczeniu, gorącą Pinsę polej oliwą z oliwek extra virgin i dopraw np. rozmarynem lub pokrój gorącą Pinsę w paski, dodaj składniki według uznania i podaj jako kanapki.
*temperatura i czas pieczenia mogą się nieco różnić w zależności od parametrów piekarnika.