SPIRULUNA TABLETKI 100g (ok 400 sztuk)
Spirulina to rodzaj algi o ciemnozielonym zabarwieniu, która hodowana jest w wodzie słodkiej lub morskiej. Obecnie spirulina zaliczana jest do produktów typu superfood, ponieważ zawiera wysokiej jakości składniki odżywcze. Jest źródłem bardzo dobrze przyswajalnego białka (zawiera do 55%), odpowiedzialnego za produkcję komórek odpowiedzialnych za obronę organizmu przed pasożytami i chorobami układu odpornościowego.
Opakowanie zawiera 100 g produktu czyli około 400 sztuk, które powinny wystarczyć na 40 dni kuracji.
Sposób użycia: 3-4 tabletki 3 razy dziennie.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: od 9 (2,25 g) do 12 (3 g) tabletek.
Składniki: spirulina (arthrospira platensis), substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Kraj pochodzenia: Chiny
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: 100 g Wartość energetyczna 1214 kJ/290 kcal Tłuszcz:
- kwasy tłuszczowe nasycone
7,72 g
2,65 g
Węglowodany:
- cukry
23,9 g
3,1 g
Błonnik 3,6 g Białko 57,47 g Sól 2,62 g
Termin ważności: znajduje się na etykiecie produktu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Vitline s.c.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, soję.
Dokładamy wszelkich starań aby pakowanie alergenów odbywało się w najdłuższym możliwym odstępie czasu, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
PRODUKT POSIADA ATEST JAKOŚCI
dołączany na życzenie klienta.
Co jeszcze wyróżnia nasz produkt?
- Dostarczamy produkty o jak najprostszym składzie.
- Wiemy, że miejsce pochodzenia produktu ma znaczenie, dlatego dbamy o jego pochodzenie.
- Każda dostawa jest sprawdzana przez dział jakości i oceniana sensorycznie.
- Zapewniamy jak najlepsze warunki przechowywania produktów.
- Nasze towary nie zalegają na magazynie i są wydawane zgodnie z metodą FIFO.
- Dbamy o utrzymanie walorów smakowych na jak najwyższym poziomie.
Opakowanie najlepszej jakości:
Produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Opakowania typu doypack posiadają solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku.
Słoiki PET posiadają nakrętką z plombą zabezpieczającą słoik przed otwarciem.
Opakowania charakteryzują się:
- bardzo dobrą wytrzymałością mechaniczną,
- wysoką barierowością, chroniącą produkty przed wpływem czynników zewnętrznych,
- czytelną etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.