Grecka spirulina z Krety 25g
Nieprzetworzona biomasa, suszona w promieniach greckiego słońca, o chrupiącej strukturze i przyjemnym smaku. Produkt naturalny, bez konserwantów i pestycydów.
Sposób użycia: 1-3 łyżeczki (max. 3-5g dziennie) dodać do napoju, sałatki czy koktajlu i spożyć najlepiej rano lub wieczorem.
- Kraj pochodzenia: Grecja, Kreta
- Masa netto: 25g
- Skład: spirulina (glony Arthrospira platensis)
Wartość odżywcza w 100g
- wartość energetyczna: 1550kJ/365kcal
- tłuszcze 0,3g
- kwasy tłuszczowe: nasycone 0,16g;
- węglowodany 26,4g w tym cukry 0,8g
- białka 64,1g
- sól 3,1g
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Kreteńska Spirulina jest produkowana w jej autentycznej postaci, czyli płatków, bez poddawania obróbce lub dodawaniu innych substancji w celu zwiększenia gramatury (proszek, tabletki). W przeciwieństwie od spiruliny produkowanej masowo, gdzie suszenie odbywa się mechanicznie, suszenie spiruliny kreteńskiej odbywa się w 100% naturalnie na słońcu i jest przeprowadzane tego samego dnia, nadając jej chrupiący i przyjemny smak. Warunki klimatyczne w rejonie Rethymno z powodu intensywnego nasłonecznienia przez cały rok, są idealne do uprawy najwyższej jakości spiruliny.
Słońce, woda, powietrze i cały klimat Krety mają swój odrębny wpływ na zawartość minerałów, składników odżywczych, witamin, pierwiastków śladowych, białka, przeciwutleniaczy i enzymów.
Ze względu na jej naturalne i szybkie wysychanie, w przeciwieństwie do innych produktów na rynku, kreteńska spirulina ma bardzo przyjemny zapach i smak, a jej kolor jest jasnozielony w odcieniach niebieskiego.