SKŁADNIKI
spirulina w proszku (glony)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego.
ZALECANE SPOŻYCIE
ok. 5 g spiruliny (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1466 kJ/ 347 kcal
Tłuszcz - 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 11 g, w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 5,1 g
Białko - 60 g
Sól - 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: TAK
EAN: 5907738155697
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Kraj producenta: Polska
PKWiU: 03.00.64.0
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK