Spirulina w proszku 250g Targroch
Spirulina jest naturalnym źródłem:
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Składniki
Sproszkowana Spirulina (alga spirulina platensis)
Zalecana dzienna porcja
3 – 6 gramów
Sposób użycia
Zaleca stosować się 3 x dziennie 1-2 gramów po posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Przeciwwskazania
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 3 g (%RWS*) W porcji 6 g (%RWS)
Wartość energetyczna 1214 kJ/ 290 kcal 36 kJ/ 9 kcal (0,45%) 73 kJ/ 17 kcal (0,85%)
Tłuszcz 7,72 g 0,23 g (0,33%) 0,46 g (0,66%)
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,65 g 0,08 g (0,40%) 0,16 g (0,80%)
Węglowodany 23,9 g 0,72 g (0,28%) 1,43 g (0,55%)
- w tym cukry 3,1 g 0,09 g (0,10%) 0,19 g (0,21%)
Błonnik 3,6 g 0,11 g (-) 0,22 g (-)
Białko 57,47 g 1,72 g (3,4%) 3,45 g (6,9%)
Sól** 2,62 g 0,08 g (1%) 0,16 g (3%)
Składnik aktywny W 100 g W porcji 3 g (%RWS) W porcji 6 g (%RWS)
Spirulina, w tym: 100 g 3 g 6 g
Wapń 200 mg 6 mg (0,8%) 12 mg (1,5%)
Żelazo 60 mg 1,8 mg (13%) 3,5 mg (25%)
Potas 1540 mg 46,2 mg (2,3%) 92,4 mg (4,6%)
Miedź 0,1 mg 0,003 mg (0,3%) 0,005 mg (0,5%)
Magnez 433 mg 13 mg (3,5%) 26 mg (7%)
Cynk 1,7 mg 0,05 mg (0,5%) 0,1 mg (1%)
Jod 1700 µg 51 µg (34%) 102 µg (68%)
Możliwe naturalne odchylenia.*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.