Spirulina to wysuszona i sproszkowana mikroalga. Jest niezwykle ceniona ze względu na wyjątkowo szeroki wachlarzy składników odżywczych. Spirulina zawiera bogactwo białek, witamin (w tym witaminę B12) oraz mikroelementów, które świetnie uzupełniają niedobory i stanowią silną „bombę energetyczną” dla organizmu.
Spirulina pochodzi z wód Azji Południowej. W Chinach jest wykorzystywana już od stuleci jako naturalny środek na wzmocnienie organizmu. Spożywana codziennie, stanowi bogate źródło białka roślinnego. Zawiera bowiem aż 8 aminokwasów, a łączna zawartość białka sięga aż 65% jej masy, jest też bardzo łatwo przyswajalna. Spirulina zawiera wiele witamin, do najważniejszych należą: B1, B2, B6, B12, PP, biotyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy oraz witamina E i C. Ponadto spirulina jest też bardzo bogatym źródłem karotenoidów, w tym beta-karotenu, którego ma nawet 10 razy więcej niż marchew. Ma też w składzie znaczną ilość zdrowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym kwasu omega-6) oraz minerałów: żelaza, potasu, magnezu, wapnia, cynku, litu, manganu, chromu, selenu i innych. Jest przy tym zupełnie naturalna.
Zastosowanie spiruliny:
- jako uzupełnienie diety w witaminy, mikroelementy, białko i zdrowe tłuszcze,
- jako źródło białka i witaminy B12 przy diecie wegetariańskiej,
- dla wzmocnienia organizmu w stanach osłabienia – dostarcza niezbędnych składników do radzenia sobie z różnego rodzaju problemami zdrowotnymi,
- jako dodatkowy „zastrzyk energii” w stanach przemęczenia i długotrwałego stresu.
OPAKOWANIE: 250G - 1000 TABLETEK
Porcjowanie: 6 tabletek dwa razy dziennie w ciągu dnia podczas posiłku popijając wodą. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zbilansowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.