Spirulina - superfood !
Spirulina jest rodzajem niebiesko-zielonych alg. Spirulinę można wymieszać z wodą, jogurtem lub kefirem oraz stosować jako dodatek do koktajli warzywnych i owocowych.
Dlaczego warto spożywać produkty superfood i co oznacza to tajemnicze hasło?
Pomimo tego, iż jesteśmy narodem konsumpcyjnym coraz świadomiej dokonujemy wyboru tego, co pojawi się na naszym talerzu. Do naszych koszyków w supermarkecie nie trafiają już przypadkowe produkty. Znajdujemy czas na dokładnie przeanalizowanie etykiet.
Stajemy się stałymi klientami sklepów ze zdrową żywnością, bo właśnie tam chcemy znaleźć produkty naturalne i nieprzetworzone.
Taka jest właśnie żywność Superfood – nieprzetworzona.
Produkty Superfood są już powszechnie dostępne, dlatego zachęcamy do stopniowego wprowadzania ich do codziennej zrównoważonej diety.
Zalecana porcja do spożycia:
1 płaską łyżeczkę (4 g) rozpuścić w wodzie lub dodać do koktajlu. Stosować raz dziennie.
Składniki: sproszkowana spirulina 100%
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna
1214 kJ/ 209 kcal
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 7,72 g 2,65 g
Węglowodany: - cukry 23,9 g 3,1 g
Błonnik 3,6 g
Białko 57,47 g
Sól 2,62 g
Kraj pochodzenia: Chiny
"Wiemy, że Natura Pomaga"