Witamy na naszej aukcji,
Co zyskujesz spożywając spirulinę?
Spirulina składa się w około 60 % z białka. Jest źródłem łatwo przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin zwłaszcza z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12), makro- i mikro elementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
- Zawiera łatwo przyswajalne żelazo.
- Spirulina jest niemięsnym źródłem witaminy B12, która to witamina jest bardzo ważna w diecie wegetariańskiej.
- Witamina B6 może się przyczynić do zmniejszenia zmęczenia.
Sposób użycia: wsypać 1-2 łyżeczki (5g dziennie) do 250ml ciepłej wody lub soku wymieszać. Można dodawać również do jogurtu, kefiru, sałatek, sosów.
składniki: ekologiczna alga Spirulina
Wskazania do zastosowania algi Spirulina:
– podczas stosowania diety odchudzającej czy wegetariańskiej;
– przy problemach skórnych: trądzik, wysypki, stany zapalne skóry, egzemy, źle gojące się rany, uszkodzenia skóry (oparzenia różnego rodzaju);
– podczas regeneracji i rekonwalescencji organizmu narażonego na długotrwały stres lub inne obciążenia;
– po zabiegach operacyjnym, napromieniowaniach;
– dla osób wystawionych na długotrwałe zanieczyszczenie środowiska;
– jako profilaktyka przeciwnowotworowa;
– jako pomoc w schorzeniach chronicznych, takich jak: reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, zaburzenia ciśnienia, zaburzenia trawienia i wchłaniania,
– jako pomoc dla organizmu przy wirusowych czy bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.