SPIRULINA 400g SŁOIK NATURALNA ALGI W PROSZKU
Spirulina to rodzaj algi o ciemnozielonym zabarwieniu, która hodowana jest w wodzie słodkiej lub morskiej. Obecnie spirulina zaliczana jest do produktów typu superfood, ponieważ zawiera wysokiej jakości składniki odżywcze.
- Jest źródłem bardzo dobrze przyswajalnego białka, odpowiedzialnego za produkcję komórek odpowiedzialnych za obronę organizmu przed pasożytami i chorobami układu odpornościowego.
Jak spożywać spirulinę w proszku?
Zaleca się stosować do 4 g spiruliny dziennie. Dawkę można podzielić i przyjąć 2 lub 3 razy w ciągu dnia. Spirulinę można wymieszać z wodą, jogurtem lub kefirem oraz stosować jako dodatek do koktajli warzywnych i owocowych.
Sposób użycia: 1 płaską łyżeczkę rozpuścić w wodzie lub dodać do koktajlu. Stosować raz dziennie.
Zalecana porcja do spożycia: 4 g dziennie.
Kraj pochodzenia: Chiny
Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 309 kcal Węglowodany: 11,3g Błonnik: 16,4g Tłuszcze: 4,1g Białko: 57g
Termin ważności: znajduje się na etykiecie produktu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Vitline s.c.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, soję.
Dokładamy wszelkich starań aby pakowanie alergenów odbywało się w najdłuższym możliwym odstępie czasu, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
PRODUKT POSIADA ATEST JAKOŚCI
dołączany na życzenie klienta.
Co jeszcze wyróżnia nasz produkt?
- Dostarczamy produkty o jak najprostszym składzie.
- Wiemy, że miejsce pochodzenia produktu ma znaczenie, dlatego dbamy o jego pochodzenie.
- Każda dostawa jest sprawdzana przez dział jakości i oceniana sensorycznie.
- Zapewniamy jak najlepsze warunki przechowywania produktów.
- Nasze towary nie zalegają na magazynie i są wydawane zgodnie z metodą FIFO.
- Dbamy o utrzymanie walorów smakowych na jak najwyższym poziomie.
Opakowanie najlepszej jakości:
Produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Opakowania typu doypack posiadają solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku.
Słoiki PET posiadają nakrętką z plombą zabezpieczającą słoik przed otwarciem.
Opakowania charakteryzują się:
- bardzo dobrą wytrzymałością mechaniczną,
- wysoką barierowością, chroniącą produkty przed wpływem czynników zewnętrznych,
- czytelną etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.