Spirulina 100gram
termin ważności 12/20
wpis do Sanepidu
sprzedawca : Bio
troska o Dzieci
w każdej paczce paragon VAT
wysyłka w ciągu 24h
dystrybutor : MTS Krakow
Właściwości Suplementu
- Spirulina zawiera łatwo przyswajalne żelazo (ma go więcej niż mięso), magnez, potas, witaminy, makro- i mikroelementy.Korzystnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci
- Nazywana bywa zielonym mięsem, gdyż ma niespotykanie dużą zawartość wysokowartościowego białka (blisko trzykrotnie większy od zawartości białka w mięsie).
- Bierze udział w obniżeniu ciśnienia krwi
- Zmniejsza ryzyko zakrzepów wewnątrznaczyniowych
- Wzmacnia odporność
- Łagodzi objawy napięcia przedmiesiączkowego
- Korzystnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci
- Dzięki obecności chlorofilu i fikocyjaniny działa antyoksydacyjnie oraz przeciwzapalnie i antyalergicznie.
- Normalizuje przemianę jodu w organizmie, dzięki czemu wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy.
- Dodaje sił witalnych i poprawia kondycję psychofizyczną.
-
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji podanej na opakowaniu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży i w okresie laktacji decyzję o stosowaniu powinny skonsultować z lekarzem.
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, nie przekraczającej 25ºC, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Pamiętaj, że zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
Suplement daje dobrą kondycję psychiczną. Działa odżywczo, odtruwająco i wzmacniająco, sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego, przyspiesza przemianę materii, wzmacnia system immunologiczny, urozmaica dietę w składniki hamujące rozwój nowotworów i zapobiegające powstawaniu miażdżycy. Bogata zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.Redukuje skutki uboczne radio i chemioterapii. Składa się w 60-70% z białka, podczas gdy mięso zawiera go ok. 15%. Zawartość witaminy B12 jestwniej 2-6 razy większa niż w wołowej wątrobie. Zawartość żelaza jest 58-krotnie większa niż w surowym szpinaku. Zawartość β-karotenu jest 25 razy większa niż w surowej marchwi. Ilość witaminy E trzykrotnie przewyższa ilość tej witaminy w kiełkach pszenicy i o 49% przewyższa przyswajalność jej syntetycznego odpowiednika. Zalecana dla wegetarian!
Wg WHO spirulina jest w czołówce jeśli chodzi o wspomaganie oczyszczania i odzywiania.Spirulina to szmaragdowozielone algi, posiadające niezwykłe wartości odżywcze. Jest jednym z najbardziej naturalnie zagęszczonych źródeł substancji odżywczych. Zawiera aminokwasy, chlorofil i beta-karoten.
Badania ONZ bezsprzecznie potwierdziły ,że na całej kuli ziemskiej nie istnieje
poza spiruliną roślina o tak bogatym i zróżnicowanym składzie chemicznym i walorach odżywczych.Spirulina zawiera 12 witamin, 11 minerałów, 8 podstawowych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-3 oraz 8 niezbędnych aminokwasów. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów oraz innych ważnych związków odżywczych. Posiada ponad 70% kompletnych i dobrze przyswajalnych protein. Produkt jest bogaty w witaminy z grupy B, minerały, chlorofil oraz posiada inne ważne składniki odżywcze, jak sulfolipidy, czy SOD. Witaminy zawarte w Spirulinie zaliczają się do witamin z grupy A, beta-karoten, tarnina, ryboflawina B2, niacyna B3, B12, witaminę E, inozytol, biotynę i kwas foliowy. Spirulina zawiera również wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan, cynk, selen, miedź oraz chrom.
Spirulina zawiera B-complex,C,D ,A i E,omega-3,potas ,wapń,chrom,miedź,żelazo,
magnez,mangan,fosfor,selen,cynk ,łatwo przyswajalny jod,wiele skladników wspomagających oczy.
Właściwości farmakologiczne:
odżywcze,przeciwwirusowe,przeciwbakteryjne,przeciwgrzybicze,przeciwpasozytnicze,antyalergiczne
immunostymulujace.Biokatalizatory zawarte w spirulinie dzięki różnemu potencjałowi elektrycznemu
zastępują w komórkach zgromadzone tam organiczne i nieorganiczne szkodliwe substancje
toksyczne,soli metali ciężkich ,toksyny,radionuklidy,odpady metabolizmu i w ten sposób oczyszczają
organizm.Substancje znajdujące się w spirulinie stanowią swoisty koktajl,wzajemnie oddziałujących
składników ,które chronią struktury DNA i RNA przed uszkodzeniem(nośniki informacji genetycznej)
a polisacharydy wzmacniają poziom enzymu odpowiedzialnego za procesy naprawy DNA,więc
chronią przed mutacją i procesami nowotworowymi.Chlorofile posiadają właściwości
odkażające i przeciwzapalne,ograniczają obecność bakterii gnilnych,odbudowują naturalną
florę bakteryjną przewodu pokarmowego,regulują równowagę kwasowo-zasadową,regenerują
ściany jelit i żołądka,przyspieszają rozpad tłuszczy.Stymulują proces odnowy krwi,poprawiają jej
witalność i obraz,pobudzają wytwarzanie szpiku kostnego,zdolności autoterapeutyczne organizmu.
Spirulina zwiększa odporność na infekcje,choroby wirusowe i bakteryjne.Omega 3 ze spiruliny rozszerzają
naczynia wieńcowe,zwiększają siłę skurczową mięśnia sercowego ,poziom dobrego cholesterolu
HDL,przeciwdziałają zwapnieniu naczyń krwionośnych ,rozpuszczają skrzepy ,odżywiają
i oczyszczają układ kostno-mięśniowy ,wzmacniają komórki nerwowe mózgu i układu nerwowego
działają osłonowo na wątrobę,zmniejszają skutki uboczne farmaceutyków,polepszają
przemianę materii.Spirulina normalizuje przemianę jodu w organiźmie, wspomaga przy niedoczynności
tarczycy,przeciwdziała powstaniu guzów.Polepsza funkcje:trzustki,śledziony,wątroby,serca,płuc ,
nerek,produkcję i przepływ żółci,przemianę materii,stymuluje ruchy robaczkowe jelit,oczyszcza
układ trawienny ,kontroluje apetyt,wspomaga odchudzanie,uzupełnia niedobory substancji odżywczych
doładowuje energetycznie,uczestniczy w większości procesów biochemicznych,pozytywnie
wplywa na ich przebieg.Wzmacnia płaszcz wodno-lipidowy skóry ,ujędrnia i uelastycznia skórę
wzmacnia włosy ,paznokcie,polepsza pracę całego układu hormonalnego.Dzięki ogólnie oczyszczającemu i wzmacniającemu efektowi,odmładza organizm i spowalnia procesy starzenia się.
Spirulina to suplement niezbędny dla osób żyjących w permanentnym stresie.Alga ta określana również jako odżywka energetyczna dostarcza organizmowi cennych protein, witamin, substancji mineralnych oraz minerałów śladowych. Idealna zarówno dla osób młodych (przemęczonych nauką czy pracą), ludzi biznesu, jak i osób starszych cierpiących z powodu dolegliwości spowodowanych wiekiem. Regularne przyjmowanie preparatu (2 - 3 razy dziennie po 1-4 tabletek) regeneruje organizm powodując wzrost sił witalnych, lepsze samopoczucie oraz wspomaga zwalczanie wielu chorób związanych ze stresem i przemęczeniem.Obniża poziom cholesterolu we krwi.