Spirulina BIO
Spirulina to ciemnozielona mikroskopijna alga posiadająca intensywny smak i wyjątkowo wysokie wartości odżywcze. Dostarcza do organizmu cennych antyoksydantów, a także minerałów takich jak: żelazo, magnez, cynk, mangan i potas oraz witamin B1, B2, B6, B12, A, C, K, E, wspomagających pracę całego organizmu. Ponadto jest bogatym źródłem białka, budulca mięśni, dzięki czemu może być cennym składnikiem diety sportowców.
Najważniejsze zalety spiruliny:
-posiada silne właściwości antyoksydacyjne
-wspomaga usuwanie z organizmu metali ciężkich
-działa oczyszczająco i nawilżająco na skórę
-oddziałuje korzystnie na florę bakteryjną przewodu pokarmowego
Jak stosować spirulinę?
Spirulina doskonale sprawdzi się jako dodatek do koktajlu, jogurtu lub kefiru. Można ją wykorzystać jako składnik orientalnych sałatek. Najlepiej jednak stosować ją jako odżywczy napój, w tym celu należy łyżeczkę spiruliny rozpuścić w 200 ml wody lub soku owocowego.