Włoska szynka dojrzewająca Speck - świeżo krojona 100 g spożyć do 14 dni od daty pakowania - Schronisko Bukowina
Speck dojrzewający - prawdziwy włoski rarytas
Niebywały smak szynka zawdzięcza tradycyjnej metodzie przetwarzania. Zanim przysmak trafi na nasze stoły, musi przejść najpierw pewne etapy. Solony udziec wieprzowy jest lekko wędzony, a następnie sezonowany przez około 22 tygodnie. Szynka speck jest tak smaczna, ponieważ jej producenci ściśle trzymają się pewnych zasad - mało soli, mało dymu, dużo świeżego powietrza. To właśnie w takich warunkach wędlina zyskuje najlepszy smak. Często jest ona porównywana do prosciutto crudo, jednak różni się ona sposobem produkcji. Prosciutto crudo to szynka dojrzewająca, surowa, tylko solona. Z kolei speck jest najpierw wędzony, a dopiero później przekazywany do dojrzewania i suszenia.
Produkt importowany jest przez nas bezpośrednio z Włoch.
Szynkę zamówicie w naszym sklepie internetowym z dostawą do domu lub paczkomatu.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, pieprz, aromat wędzarniczy, przeciwutleniacz E301, konserwant e251 masa netto: 100g Wartości odżywcze w 100 g: Energia 259 kcal Tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 g Węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,5 g Białko 26 g Sól 4,5 g Kraj pochodzenia: Włochy Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych Data ważności: 14 dni