SPAGHETTI bolognese cielęco-wieprzowe domowe, słoik 500 ml
Gdy przychodzą do mnie znajomi mięsożercy, dla których bez porcji zwierzęcego białka nie ma obiadu, ani kolacji wtedy często przygotowuję spaghetti bolognese. To moja wersja tego popularnego włoskiego przepisu. Jest on na tyle uniwersalny, że zadają się nim dorośli i dzieci, nie kapryszą, nie marudzą, znają, jędzą i lubią. Przepisów na spaghetti bolognese jest wiele. Czasami spotkacie w nim śmietanę, boczek, innym razem selera naciowego i marchew. Widziałam również rodowitego Włocha, który mówił, że bez szklanki mleka nie ma prawdziwego spaghetti bolognese. Jak widać ilu kucharzy, tyle przepisów.
Proponowane przeze mnie spaghetti jest z mięsa mielonego pół na pół cielęco-wieprzowego. Skrapiam je oliwą z oliwek odpowiednią do smażenia i mięso duszę. Dodaję świeże i suszone pomidory oraz własnego wykonania przecier pomidorowy, garść świeżej bazylii !!!!, zioła prowansalskie, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Przygotowany tak sos mięsny spaghetti wkładam do słoików i pasteryzuję metodą trzydniową.
Zapraszam do zakupu i życzę smacznego :)
Na pozostałych aukcjach możecie Państwo dokupić inne dania, zapraszam do odwiedzenia stron.
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, kołduny, uszka, pielmieni, kartacze; przetwory - konfitury, dżemy, marynaty; pieczenie - pasztety, galantyny itd....- czytaj pozostałe moje aukcje.
W okresach przedświątecznych, upewnij się czy są wolne terminy wysyłki w dogodnym dla Ciebie czasie, pozwoli to uniknąć niepotrzebnych nieporozumień. Ilość wysyłek dziennie ograniczona, nieporównywalnie mniejsza od składanych zamówień. Zaleca się składanie zamówień świątecznych z dużym wyprzedzeniem czasowym.