SOS Z TRUFLAMI 80 g - VIANDS (LA TARTUFATA)
SKŁADNIKI
pieczarka dwuzarodnikowa (Agaricus bisporus) 73 %, olej słonecznikowy 23,6 %, trufla letnia (Tuber Aestivum Vitt.) 1 %, sól, aromat, czosnek.
OPIS
Sos truflowy o delikatnym smaku i intensywnym aromacie, gęsty i przyjemnie kremowy. Bardzo wydajny i uniwersalny produkt, o szerokiej gamie zastosowań. Idealnie sprawdzi się jako aromatyczny dodatek do risotto, dań głównych i farszów makaronowych. Wyśmienicie podkreśli smak każdej pizzy i kanapek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 588 kJ/142 kcal
Tłuszcz - 13,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - g
Węglowodany - 3,5 g
w tym cukry - g
Błonnik - 2,9 g
Białko - 3,6 g
Sól - 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.