Gruziński Sos z granatu
Import z Gruzji!
Naturalny Sos granatowy.
Bez konserwantów, barwników i środków ulepszających.
Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców.
Przepyszny sos z prawdziwych granatów.
Popularny na kaukazie sos z owoców granatu powstały poprzez skoncentrowanie soku z owoców granatu.
Sos ma konsystencję bardzo gęstą.
Składniki: granat - 80%, syrop cukrowy - 18%, sól - 2%.
Waga: 250 ml
Wartość odżywcza na 100 ml produktu:
- białko–1,2 g
- tłuszcz–0 g
- tłuszcze nasycone–0 g
- węglowodany–45 g
- z czego cukru–68.5 g
Wartość energetyczna: 351 Kcal.
Sos z granatu
Granat - wzmacniają odporność, pomagają utrzymać pod kontrolą poziom cholesterolu, zawierają dużo witaminy C, niacyny i potasu. Są naturalnym źródłem polifenoli, które są antyutleniaczami, chroniącymi nas przed nowotworami i procesami starzenia.
Niemal te same zalety ma narszarab – tylko bardziej skoncentrowane.
Sos nadaje się do białych mięs, ryb, jako dodatek do deserów, ciast. Dobrze smakuje także w połączeniu z białymi serami.