SOS WĘGIERSKI PAPRYKOWY MAKŁOWICZ ROLESKI 470g
Najlepiej spożyć przed: 09.2022
Linia produktów premium wyprodukowana z najwyższej jakości składników według receptur opracowanych przez Roberta Makłowicza.
Bez substancji konserwujących, bez substancji zagęszczających, odpowiedni dla wegan.
Węgierski sos paprykowy to uniwersalne połączenie pomidorów, papryki i cebuli. Stanowi idealną bazę do leczo jak i innych dań kuchni węgierskiej. Świetnie komponuje się z ryżem i paprykowanymi madziarskimi kiełbaskami zwanymi debreczynkami.
Składniki: pomidory (130g na 100g sosu), papryka czerwona (15%), cukier, ocet spirytusowy, olej słonecznikowy, cebula (2%), sól, papryka słodka (1%), papryka węgierska (0,2%), błonnik cytrusowy.
Masa netto: 470 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 419 kJ/100 kcal
- Tłuszcz: 3,3 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 15 g - w tym cukry: 12 g
- Białko: 1,5 g
- Sól: 1,5 g