Sos wegański Jak Ostrygowy Bio 250 ml Yakso
Wegański sos na bazie tamari i alg kombu, przypominający sos ostrygowy.
Jak używać sosu?
Idealny do marynowania, sosów do dań z woka lub jako sos stołowy. Doskonały do tajskiego curry, makaronów noodle, warzyw przygotowanych techniką stir-fry, seitanu lub jackfruit.
Składniki
sos tamari* [soja*, woda, sól morska, koji (Aspergillus oryzae))], woda, agawa*, skrobiaz tapioki*, sól morska, algi kombu, ocet*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna - 441 kJ/105 kcal
Tłuszcz - 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,02 g
Węglowodany - 21 g - w tym cukry - 16 g
Błonnik - 0,8 g
Białko - 4,5 g
Sól - 4,7 g
Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.