Ser Cheddar do ciepłych dań kuchni Tex-Mex takich jak: frytki, nachos z kurczakiem, chiles rellenos oraz jako doskonały dip do tortilli kukurydzianych nachos. Po rozgrzaniu zyskuje bardziej płynną konsystencję. nadaje się też do zamrożenia np. na mniejsze porcje. Po rozmrożeniu posiada identyczny smak i konsystencję. Produkt oryginalny z USA - żaden amerykanin nie potrafi obejść się bez tego sosu. Typowy sos kuchni amerykańskiej i meksykańskiej. Pasuje też do naszych, polskich zapiekanek, hot dogów czy opiekanego chleba tostowego. Wystarczy sos Cheddar rozgrzać w rondelku i można maczać tosty - PYSZNE !
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia: 485kJ/116kcalTłuszcz 7,5gw tym kw. tłuszczowe nasycone 3,8gWęglowodany 11,2gw tym cukry 0,9gBłonnik 0gBiałko 1,3gSól 2,18g
Składniki:
Mieszanka sera cheddar [woda, serwatka serowa, ser cheddar (5%), odtłuszczone mleko, maltodekstryna, stabilizator: fosforany sodu, śmietana, skrobia kukurydziana, sól, guma ksantanowa], woda, emulsja woda-olej, skrobia z tapioki, skrobia kukurydziana, maltodekstryna, sól, regulator kwasowości, cytrynian sodu, naturalna mieszanka aromatyzująca, fosforan sodu, ekstrakt z papryki, beta-karoten, kwas fosforowy, emulgator mono i diglicerydy, kwas mlekowy