Sos rybny z anchois 100% do kimchi 830ml - CJO
Specjalny sos rybny do kiszenia kapusty kimchi, ogórka oi kimchi, dyni hobak oraz wielu innych specjałów kuchni koreańskiej. Sporządzony na bazie ekstraktu z ryb anchois i soli morskiej, powstaje w procesie naturalnej fermentacji. Już niewielka ilość znakomicie pogłębia wachlarz smaków i aromat potraw, zapewniając wyraźną nutę umami oraz odpowiednią słoność. Znakomity dodatek do wszelkich dań azjatyckich, od stir-fry i pieczeni, aż po zupy, a nawet sałatki.
Naturalnie dojrzewający sos rybny wspomaga proces fermentacji kimchi, dzięki czemu Twoje domowe kiszonki są skazane na sukces. ;)
- Autentyczny produkt koreański
- Znakomity, bogaty smak
- Naturalny substytut soli
- Bez konserwantów i sztucznych barwników
Jak stosować? Na jedną kapustę przypada do 3-4 łyżek sosu z anchois.
Po otwarciu przechowywać w lodówce lub w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Skład:
Woda, ekstrakt z anchois (sardela Commersona), sól, glutaminian sodu (E621)
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 187kJ/45kcal
- Tłuszcze: 0g
- Węglowodany: 5,7g
- *w tym cukry: 0g
- Białko: 5,4g
- Sól: 23g