Sos orientalny bangkok curry bezglutenowy BIO 370g
Zwergenwiese
Sos warzywny z napojem kokosowym i czerwoną pastą curry.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronów, kuskusu, grzanek i innych dań.
Produkt pasteryzowany.
Składniki
warzywa* 58 % w zmiennych proporcjach (papryka*, cebula*, marchew*, SELER*, cebula dymka*), woda, napój kokosowy* 10 %, olej słonecznikowy*, nasiona słonecznika*, koncentrat soku jabłkowego*, skrobia ziemniaczana*, czerwona pasta curry* 1,3 % (olej słonecznikowy*, cebula*, papryka pepperoni*, czosnek*, sól kamienna, koncentrat soku z limonki*, kminek*, kolendra*, imbir*, mirt cytrynowy*), sól kamienna, koncentrat soku z limonki*, czosnek*, imbir*, pieprz*, pieprz cayenne*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia
Sos krótko podgrzać w rondelku, podawać gorące.
Tabela wartości odżywczych Wartość energetyczna
w 100g produktu
113kcal
469kJ
Tłuszcz, w tym: 8,2g - kwasy tłuszczowe nasycone 2,7g Węglowodany, w tym: 7,2g - cukry 5,1g Błonnik 1,8g Białko 1,7g Sól 1,2g Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Kraj producenta
Niemcy