SOS MONIN CARAMEL APPLE, PRAŻONE JABŁKO 0,5L
Receptura sosu Caramel Apple (Prażone Jabłko) inspirowana jest francuskim deserem „Tarta Tatin”. Kluczem do sukcesu w osiągnięciu właściwego smaku wypieku jest długi czas duszenia jabłek w prawdziwym domowym karmelu przygotowanym z cukru i masła. Właśnie tym ważnym aspektem MONIN kierował się podczas tworzenia receptury nowego sosu Prażone Jabłko. Co sprawia, że smak ten jest tak udany? Proste i smaczne składniki oraz dopracowana receptura zgodna z tradycją. Sos idealnie nadaje się jako polewa do lodów, na puddingi mleczne lub gofry. Łączy się równie dobrze z gorącymi, jak i zimnych napojami.
Zawiera puree jabłkowe.
Autentyczny i niepowtarzalny smak oraz kremową konsystencję.
Konsystencja: stabilna, aksamitna
Najlepiej spożyć przed: 18 miesięcy, 6 tygodni po otwarciu
Do wielokrotnego użytku: gorące i zimne napoje, koktajle, desery
Zachęcamy do zapoznania się z innymi aukcjami
pan_syrop
Propozycja podania:
FRAPPE PRAŻONE JABŁKO
• 30 ml sosu MONIN Caramel Apple
• 15 ml bazy płynnej MONIN Wanilia
• 120 ml mleka
Wlej wszystkie składniki wraz kostkami lodu do pojemnika blendera Vitamix. Blenduj przez ok 35 sek. Przelej do ulubionej wysokiej szklanki. Możesz udekorować bitą śmietaną i sosem MONIN Prażone Jabłko.
Czekolada Prażone Jabłko
• 30 ml sosu MONIN Caramel Apple
• 1 miarka bazy MONIN Czekoladowej
• 180 ml mleka
Do ulubionego kubka wlej sos MONIN Prażone Jabłko. Podgrzej lub spień mleko wraz 1 miarką bazy czekoladowej. Wlej gorącą czekoladę do ulubionego kubka z porcją sosu MONIN Prażone Jabłko i dobrze wymieszaj. Udekoruj bitą śmietaną, sosem MONIN oraz kawałkami jabłka
KONTAKT:
BTLIME Sp. Z O.O.
ul. Ratuszowa 11
03-450 Warszawa
NIP: 113-290-95-87
KRS: 0000616194
tel. 516 908 997
biuro.btlime@gmail.com