Sos Madras ostry 450g Patak's
Indyjski sos na bazie pomidorów z dodatkiem cebuli, chili i kuminu. Uwaga! Specjał tylko dla amatorów piekielnie ostrych smaków!
Składniki: Woda, pomidory (20%), mielone przyprawy [kolendra, papryka, kumin (1%), przyprawy], cebula (5%), olej rzepakowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, koncentrat pomidorowy (1,5%), cukier, suszona cebula (1%), puree z czosnku, sól, puree z imbiru, kwas (kwas octowy), gorczyca w proszku, nasiona kuminu, suszone liście curry, suszone płatki chili, gorczyca czarna, suszone liście kolendry
Wartości odżywcze (w 100g):
- Kalorie 86 kcal
- Tłuszcz 5,3g
- Tłuszcze nasycone 0,4g
- Węglowodany 6,4g
- Cukier 3,5g
- Białko 1,5g
- Sól 0,73g
Wyprodukowano w UK
Madras z wołowiną (4 porcje)
Sposób przygotowania:
- Na niewielkiej ilości tłuszczu usmaż 440g mięsa wołowego pokrojonego w kostkę lub paski do momentu, aż mięso będzie ścięte z wierzchu (około 5 minut).
- Dodaj cały słoik sosu Madras Patak's i duś na małym ogniu, aż mięso będzie całkowicie ugotowane (około 15 minut)
- Podawaj z ryżem lub chlebkiem naan