Sos andaluzyjski, kuchnia hiszpańska, sos FANEX - 950g
O produkcie:
Aromatyczny sos andaluzyjski zainspirowany słoneczną Hiszpanią. Sos wyróżnia się kremową konsystencją, wyjątkowym aromatem oraz piękną, łososiową barwą.
Składniki:
Olej rzepakowy, woda, cukier, ocet spirytusowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy), koncentrat pomidorowy (2%), skrobia modyfikowana, warzywa (1,5%), sól, koncentrat cytrynowy, białka mleka, substancja zagęszczająca (guma guar, guma ksantanowa), barwnik( ekstrakt z papryki), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przeciwutleniacz (sól wapniowo–disodowa EDTA).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1134 kJ/275 kcal; Tłuszcze: 43,2 g, w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g; Węglowodany: 5,7 g, w tym Cukry: 4,3 g; Białko: 1,0 g; Sól: 1,7 g
Sposób użycia:
Idealny do pieczonych ziemniaków, ryb, sałatek oraz owoców morza.
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 5-25 ° C.
Produkt należy przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Podmiot odpowiedzialny:
SHG GROUP Michał Wolańczyk, 39-200 Pustynia 150d
Opakowania i znakowanie produktów:
- każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.