Komosa ryżowa 3 kolory, inaczej quinoa 3 kolory, zwana jest również „złotem Inków", gdyż to oni jako pierwsi docenili jej walory. Mieszanka trzech odmian ziaren quinoi: białej, czerwonej i czarnej stanowi niezwykłe połączenie smaku, aromatu i konsystencji. Po ugotowaniu produkt wyróżnia się delikatnym smakiem, podkreślonym orzechową nutą, wynikającą z obecności quinoi czerwonej oraz niepowtarzalną, ziarnistą konsystencją, która jest cechą charakterystyczną dla quinoi czarnej. Ze względu na obecne w produkcie cenne składniki odżywcze, określana jest mianem „superfood" i może stanowić świetne uzupełnienie diety, w tym także wegetariańskiej. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych pochodzenia naturalnego: potasu, magnezu i chromu. Komosa ryżowa 3 kolory cechuje się niską zawartością cukrów. Stanowi również źródło białka, żelaza i cynku. Produkt dzięki niezwykłym walorom estetycznym idealnie pasuje do sałatek, jak również do wykwintnych dań mięsnych i wegetariańskich. Jest także świetnym urozmaiceniem słodkich deserów oraz pysznych koktajli.
Spróbuj również: Sonko Komosa ryżowa biała Sonko Ryż basmati Sonko Ryż jaśminowy
wysoka zawartość błonnika. naturalne źródło minerałów. wysoka zawartość błonnika pokarmowego. wysoka zawartość potasu, magnezu i chromu. źródło żelaza i cynku. źródło białka