SOLGAR
Tran Super Kompleks
Suplement diety:
-kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA
-kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA
-witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia
-kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA
-witaminy A i D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
-witamina A pomaga zachować zdrową skórę
Tran Super kompleks to pełnomorska receptura wysokiej jakości. Wysoka staranność produkcji i standaryzacji sprawiają, że 1 kapsułka dziennie dostarcza odpowiednią porcję witamin A i D oraz jest także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 EPA i DHA. Siłę działania i wysoką potencję produkt zawdzięcza obecności w swoim składzie koncentratów olejów rybich pochodzących z sardynek, sardeli, makreli i koncentrat kwasu dokozaheksaenowego z tuńczyka.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:
Kwas eikozapentaenowy (EPA) 202 mg pochodzący z:
- tranu – 130 mg
- koncentratu ryb morskich (sardynki, sardela, makrela) – 68 mg
- koncentratu kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 4 mg
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) 185 mg pochodzący z:
- tranu – 119 mg
- koncentratu ryb morskich (sardynki, sardela, makrela) – 29 mg
- koncentratu kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 37 mg
Witamina A (palmitynian retinylu) 906 µg RE* (3021 IU) (113%**) pochodząca z:
- tranu – 375 µg RE* (1250 IU) (47%**)
- koncentratu kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 531 µg RE* (1771 IU) (66%**)
Witamina D3 (cholekalcyferol) 25 µg RE* (1000 IU) (500%*) pochodząca z:
- tranu – 3 µg RE* (120 IU) (60%**)
- koncentrat kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 22 µg RE* (880 IU) (440%**)
*RE – ekwiwalent retinolu
**RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Skład: kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas dokozaheksaenowy (DHA), witamina A (palmitynian retinylu), witamina D3 (cholekalcyferol), tran, koncentrat ryb morskich (sardynki, sardela, makrela), koncentrat kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka), żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (roślinny), przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów i barwników.
Zalecane spożycie :1 kapsułka dziennie, najlepiej podczas posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Opakowanie: 60 kapsułek.
Producent: Solgar
Firma Solgar została założona w 1947 roku, wprowadzając na rynek pierwszy na świecie naturalny preparat multiwitaminowy o wysokiej potencji w postaci tabletki. Marka jest obecnie liderem oferującym suplementy diety .Przez siedem dekad firma wprowadziła ponad 400 wyjątkowych produktów i sfinansowała badania zależności między odżywianiem a chorobą, by tworzyć doskonałe receptury. Firma stworzyła ośrodek badań biochemicznych – Solgar Nutritional Research Center. Nad opracowaniem receptur zgodnych z najnowszymi wynikami dociekań naukowych czuwa sztab światowej sławy mikrobiologów, biochemików, specjalistów żywienia. Eksperci z ośrodka Solgaru zapoczątkowali i nadzorowali wiele przełomowych badań dotyczących zależności między odżywianiem a chorobami. Firma wprowadziła pierwsze na świecie specjalne szczepy probiotyczne, które są mikrokapsułkowane i przez to odporne na działanie soków żołądkowych. Firma pozyskuje surowce tylko najwyższej jakości od zaufanych dostawców. Oferta marki rozwija się wraz z postępem nauki, dzięki temu jej preparaty są stale ulepszane.