Sól kuchenna, 1 kg
Służy do konserw, we wszystkich potrawach, w gotowaniu, w przyprawach. Bez soli jedzenie będzie niezbyt smaczne. Jest to ten rodzaj soli, który jest idealny jako środek konserwujący, a nie jodowany. Główny składnik soli, chlorek sodu, który jest częścią kompozycji, nadaje potrawom przyjemny smak.
Kraj pochodzenia: Ukraina
Produkt od dawna doceniany, był obecny na stole. W końcu ma ważne znaczenie fizjologiczne dla życia ludzi. Jest to jeden ze składników krwi, limfy, żółci, protoplazmy komórkowej, źródła powstawania kwasu solnego w żołądku, regulatora ciśnienia osmotycznego w komórkach i tkankach, metabolizmu wody i soli oraz równowagi kwasowo-zasadowej. Zdrowy dorosły powinien spożywać 10-15 g soli dziennie. Niektóre osoby mają ograniczenia medyczne dotyczące chlorku sodu.
Pakowanie: karton dwuwarstwowy.