BEZ CHEMII, BEZ KONSERWANTÓW !
TYLKO Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW
MANUFAKTURA
RĘCZNIE WYRABIANE
DBAŁOŚĆ O NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ PRODUKTÓW
Najlepsza alternatywa dla soli kamiennej
Sól himalajska świetnie zastąpi sól kuchenną, gdyż w niczym jej nie ustępuje w kuchni. Można ją dodawać podczas gotowania mięs, kasz, ziemniaków czy sałatek. Pamiętajmy jednak, żeby była przechowywana w szczelnym pojemniku, gdyż łatwo się krystalizuje. Aby temu zapobiec, wystarczy wrzucić do soli laskę cynamonu lub ziarenko ryżu.
Skład: sól himalajska różowa drobno mielona.
Kraj pochodzenia: Pakistan
Ciekawostka ...
Sól himalajska różowa gruba to jeden z nielicznych produktów na ziemi, który można śmiało uznać za wolny od jakichkolwiek toksyn. Nic dziwnego skoro liczy ona 250 mln lat, czyli pochodzi z czasów, gdy Ziemia nie była niczym właściwie skażona. Współcześnie sól himalajska okazuje się najczystszą i najzdrowszą solą, jaką można stosować w celach spożywczych i nie tylko.
Moc minerów
Siła soli himalajskiej tkwi w wysokiej zawartości minerałów. Uczeni doliczyli się aż 84 mikro-i makroelementów. To właśnie one są odpowiedzialne za różowy odcień, jaki sól przybiera. Sól himalajska stosowana w codziennej diecie dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
Informacja o alergenach:
W związku z wykorzystaniem na terenie zakładu, gorczycy,selera,mąki pszennej (gluten), składników mleka (laktoza), jaj, orzechów, migdałów, sezamu, soi, produkty mogą zawierać śladową ich ilość.
Termin przydatności:
Produkty naszej firmy posiadają aktualne terminy przydatności do spożycia (co najmniej 6 miesięcy).
* Przyprawy przedstawione na zdjęciach są realistycznymi zdjęciami. Jednak mogą nieco odbiegać odcieniem, kolorem od produktu widzianego " na żywo".