Look Food
SÓL HIMALAJSKA
Różowa drobna
Krystaliczna sól himalajska pochodzi z Pakistanu i wydobywana jest z pasma Karakorum. Złoża znajdują się głęboko pod ziemią – ok.500m. Sól himalajska powstała ponad 250 mln lat temu w wyniku działania wysokiego ciśnienia, kiedy ziemia była jeszcze wolna od zanieczyszczeń cywilizacyjnych. Wydobycie soli odbywa się w tradycyjny sposób, a wydobyte kryształy przypominają strukturą diament.
Różnowa sól himalajska drobna ma wyrazisty smak i intensywny kolor. Jej różowa barwa spowodowana jest zawartością wielu składników mineralnych m.in. sodu, żelaza, magnezu. Stanowi doskonała alternatywę soli kuchennej.
Różowa sól himalajska może służyć zarówno do gotowania, jak i do przyprawiania dań
To doskonały dodatek do sałatek, warzyw, makaronów i kanapek
Wzbogaca smak dań mięsnych, rybnych czy wegetariańskich
Doskonale sprawdza się do przyrządzania marynat i sosów
Opakowanie: 1000g