Sól Himalajska Czarna gruba 1kg 1000g
Kraj pochodzenia: Pakistan
Termin przydatności do spożycia: 21 stycznia 2032
Do każdej partii produktu posiadamy Świadectwo Kontroli Jakości wystawione przez Dział Kontroli Jakości PPH Stanlab Sp. z o.o.
Sól himalajska czarna
Sól czarna wydobywana jest w m.in. w Pakistanie, Indiach, Bangladeszu i na Cyprze. Ciemny kolor wynika z wysokiej zawartości aktywnego węgla drzewnego. Kala namak odznacza się nie tylko charakterystyczną barwą, ale również oryginalnym smakiem, który przypomina jajko. Dlatego też chętnie dodawana jest do potraw kuchni wegetariańskiej. Dzięki jajecznemu smakowi okazuje się idealna do potraw wegetariańskich i wegańskich, jak np. tofucznica, faszerowane jajka czy wegański majonez. Z kolei ziemisty posmak doskonale pasuje do dań rybnych i grillowanych.
Sól czarną Kala Namak można również dodać do kąpieli w wannie. Zabieg ten korzystnie wpływa na organizm w przypadku grypy, bólu mięśni i stawów, a także ma pozytywny wpływ na skórę.
Opakowanie
Opakowanie typu doypack z fałdą dolną umożliwia łatwe umiejscowienie produktu w pozycji stojącej. Zastosowany materiał zapewnia wysoką wytrzymałość mechaniczną i barierowość. Szczelne zamknięcie typu zipper umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie torebki.