Sól himalajska ciemnoróżowa niejodowana
GRUBA 3-5MM 5kg NATURALNA 100%
Sól „himalajska” jest powszechnie stosowana jako zamiennik soli kuchennej i soli morskiej. Uważa się, że smak tej soli jest bardziej intensywny w porównaniu ze smakiem soli kuchennej. Warto jednak pamiętać, że opinia ta może zależeć od wielkości spożywanych kryształów. Sól „himalajska” występuje w różnych stopniach granulowania, a wielkość ziaren mieści się w zakresie 0,2-6 mm. Używana jest też przez wielu szefów kuchni do dekoracji dań z powodu jej atrakcyjnej barwy.
Skład: sól himalajska NaCl
Opakowanie: worek foliowy, zamknięty zgrzewem, oznaczony etykietą
Kraj pochodzenia: Pakistan
Data przydatności do spożycia: podana na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym, bezzapachowym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed wilgocią.
Przeciwwskazania: nieznane;