Sokołów Pasztet Mazowiecki
Konserwa wieprzowa sterylizowana.
Składniki: woda, mięso wieprzowe (30%), tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa (5%), mąka pszenna, skrobia modyfikowana, serca wieprzowe, skórki wieprzowe, ozory wieprzowe, mięso wieprzowe oddzielone mechanicznie, sól spożywcza, błonnik grochowy, cebula suszona, przyprawy (zawierają gorczycę), płuca wieprzowe, mleko w proszku, emulgatory: E471, E472c; substancja konserwująca: azotyn sodu.
Może zawierać: soję, seler.
Masa netto: 400 g
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1287 kJ / 311 kcal
- tłuszcz: 29 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
- węglowodany: 4,2 g
- w tym cukry: <0,5 g
- białko: 8 g
- sól: 1,6 g
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze od +1 do +25 stopni C.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.