Sokołów wołowina po tatarsku zawiera 80% samego mięsa. Produkt jest pakowany próżniowo. Mięso wystarczy przyprawić jak tradycyjnego tatara – surowe jajko, sól, pieprz oraz dodatki pokrojone drobno w kostkę, czyli: cebula, ogórek kiszony i opcjonalnie grzybki marynowane. Mięso jest delikatne i aromatyczne.
Produkt Sokołów wołowina po tatarsku może być także poddany obróbce termicznej i wykorzystany jako mięso na klasyczne kotlety mielone. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do zapiekanek, sałatek, tostów, a nawet domowej pizzy.
Produkt nadaje się do zamrażania, jednak najlepiej smakuje w oryginalnej postaci wykorzystany na świeżo, zgodnie z przeznaczeniem.
Składniki
mięso wołowe (80%)
woda
regulator kwasowości: mleczan sodu
sól
olej rzepakowy
błonnik grochowy
naturalne substancje aromatyczne
przeciwutleniacz: askorbinian sodu
glukoza
ekstrakt drożdżowy
aromat
substancja konserwująca: azotyn sodu
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność: glutenu.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten:Może zawierać
Składniki
mięso wołowe (80%), woda, regulator kwasowości: mleczan sodu, sól, olej rzepakowy, błonnik grochowy, naturalne substancje aromatyczne, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu, ekstrakt drożdżowy, aromat, substancja konserwująca - E250.