ŻYWORÓDKA PIERZASTA Z MADAGASKARU TINCTURA 100 ml
(łac.Kalanchoe Daigremontiana)
Żyworódka jest niczym domowa apteczka, o znacznie szerszym zastosowaniu niż aloes. Ze względu na jej walory lecznicze powinna znajdować się w każdym domu.
Można używać (wewnętrznie i zewnętrznie) w formie okładów z liści, soku, soku konserwowanego spirytusem. Żyworódka zawiera duże ilości witaminy C, mikro- i makro elementy tj.: mangan miedź, selen, glin, krzem, potas, wapń, żelazo. Roślina lecznicza działająca bakterio-, grzybobójczo. Wykazuje właściwości regenerujące, przeciwzapalne i immunostymulujące.
Kolor nalewki może się różnic w zależności od czasu zalania i leżakowania , kolor od zielonego po brązowy . Osad jest zjawiskiem naturalnym , przed użyciem wstrząsnąć.
Tradycyjne zastosowanie:Po wstrząśnięciu, stosujemy 15-20 ml. trzy razy dziennie. Jest to możliwe do picia z odrobiną wody. Zewnętrznie miejsca zmienione chorobowo smarujemy kilka razy dziennie
Skład: spirytus ; woda oczyszczona;Kalanchoe DaigremontianaOstrzeżenie: Nie nadaje się dla małych dzieci, kobiet w ciąży i karmiących. Nie jest to substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Najlepiej zużyć w ciągu 12 miesięcy.Opakowanie: 100 ml
Zastosowanie zewnętrzne
•Wszelkie uszkodzenia powierzchniowe skóry, głębokie zranienia cięte i szarpane, blizny pooperacyjne, pęknięcia poporodowe, pęknięcia sutków itd.
Przemywamy lub przykładamy czystym sokiem z liści lub nalewką spirytusową.
•Oparzenia skóry
Kilka razy dziennie przykładamy gazik nasączony sokiem
•Wrzodziki, trądzik, wągry
Przecieramy nalewką spirytusową rano i wieczorem
•Ropne chroniczne wycieki
Rano i na noc przykładamy tampon z waty nasączony nalewką lub świeżym sokiem. Dodatkowo pije się po 20 kropli soku dwa razy dziennie
•Długo niegojące się rany
Leczy się podobnie jak ropne wycieki dodatkowo pijąc 3 razy dziennie po 20 kropli wyciągu z kasztanowca
•Egzema
Świeżo wyciśniętym sokiem przecieramy chore miejsce kilka razy dziennie. Chore miejsce dodatkowo smarujemy maścią lub kremem z żyworódki.
•Łupież
Co dwa dni nacieramy skórę głowy sokiem lub nalewką.
•Brodawki
Przykładamy wacik nasączony sokiem lub nalewką. Na noc nakładamy opatrunek z soku lub sam liść bez błonki. Zabiegi powtarzamy aż do zniknięcia brodawki.
•Piegi
Przecieramy sokiem lub nalewką aż do wybielenia.
•Gangrena (jak i choroba Bürgera)
Na noc przykładamy tampon nasączony sokiem. Rano i w południe smarujemy się sokiem lub nalewką. Dodatkowo należy 3 razy dziennie pić 20 kropel soku żyworódki i 20 kropek wyciągu kasztanowca.
•Reumatyzm
Kilka razy dziennie wcieramy sok lub nalewkę w bolące miejsce. Dodatkowo należy 3 razy dziennie pić 20 kropel soku lub zjadać liść (bez błony) odpowiadający dawce.
•Zapalenia stawów
Dwa razy dziennie przykładamy kompres nasączony sokiem lub nalewką
•Bóle głowy
Zastosowanie Żyworódki Pierzastej
- angina, katar
- zapalenie spojówek
- trudno gojące się rany
- kurzajki, grzybice
- stany zapalne, stłuczenia
- odleżyny, wrzody
- swędzenie skóry
- stabilizuje poziom cukru
- na zmęczone stopy
- przykry zapach stóp
- zgaga, przykry zapach z ust (mimo zadbanych zębów)
- bóle głowy, bóle reumatyczne
- egzemy, obrzęki
- trądzik, liszaje
- oparzenia, ukąszenia
- paradontoza, nadwrażliwe dziąsła
Suplementy diety nie są wyrobami medycznymi, nie stanowią produktów leczniczych!
Produkty są dostępne wyłącznie w celu edukowania konsumentów do wartości etnograficznej i botanicznej i zainteresowania wspomnianymi produktami. Utrzymujemy wysokie standardy w identyfikacji i pozyskiwaniu produktów najwyższej jakości z najczystszych źródeł Amazonii, Madagaskaru i innych rejonów świata, jednak nie możemy zagwarantować wyniku w odniesieniu do użytkowania konsumentów. produkty oparte o Naturalne składniki i nie mamy kontroli nad ostatecznym wynikiem. My nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za wyniki eksperymentów i użycia, nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za indywidualne użytkowanie.
Właściwości lecznicze nalewek?
Owoce, zioła i inne surowce, na bazie których wytwarza się nalewki, np. rośliny zdrowotne, miód czy orzechy, zawierają wiele prozdrowotnych związków, takich jak: witaminy i minerały, alkaloidy, glikozydy, garbniki, kwasy organiczne, olejki eteryczne i inne. Alkohol wzmaga lecznicze działanie tych surowców, ponieważ podczas produkcji nalewek czy win zachodzi proces zwany ekstrahowaniem, czyli proces wyodrębniania z ziół czy owoców, za pomocą alkoholu, tych cennych składników i czynnych związków. W ten sposób zostają one doskonale zakonserwowane i nie ulegają rozpadowi nawet po upływie dłuższego czasu. Dzięki alkoholowi nalewki czy wina nie tylko dłużej zachowują swoją świeżość i lecznicze właściwości, lecz także silniej oddziałują na ludzki organizm, ponieważ alkohol, w małych dawkach, rozszerza naczynia krwionośne i szybciej przedostaje się wraz z cennymi substancjami do krwiobiegu.