Pigwa często zwana polską cytryną to owoc, który w okresie jesienno-zimowym powinien stać się obowiązkowym składnikiem diety. Pigwa zawiera dużo witaminy C Sok najlepiej wymieszać z miodem - wtedy zyskuje na smaku i właściwościach.
SKŁADNIKI: Sok z owoców pigwy, wyprodukowano z puree owoców pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), standaryzowany ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia), w tym naturalna witamina C.
Porcja dzienna 50ml zawiera 75mg standaryzowanego ekstraktu z owoców camu camu, w tym 15mg naturalnej witaminy C, co stanowi 18% RWS.
% RWS realizacja dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.
SPOSÓB UŻYCIA: Dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego.
PRZECIWWSKAZANIA: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry.
pojemność : 500ml
UWAGA:
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożywania produktu przez dzieci, kobiety w ciąży lub karmiące piersią.
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, nie przekraczającej 25ºC, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.