WYJĄTKOWA PROMOCJA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW
MINIMALNE ZAMÓWIENIE 6 SZTUK, 7 SZTUKA GRATIS (MOŻLIWOŚĆ KOMPONOWANIA WŁASNEGO ZESTAWU NP. 2 SZT KISZONEGO BURAKA, 2 SZT. KISZONEGO OGÓRKA, 2 SZT. KISZONEJ KAPUSTY, GRATIS WYBIERA SPRZEDAWCA)
TERMIN WAŻNOŚCI: 09.04.2020
DZIAŁANIE KISZONYCH SOKÓW:
Podczas kiszenia kapusty, ogórków czy buraków zyskujemy o wiele więcej niż podczas innego rodzaju kuchennej obróbki. W gotowych produktach zwiększa się bowiem zawartość witaminy C i witamin z grupy B. Tak przerobione warzywa zawierają również sporą dawkę witamin A, E i K oraz potasu, wapnia, magnezu, żelaza, cynku, fosforu i siarki. Słowem - samo zdrowie.
Podczas kiszenia spada zawartość cukru w warzywach, więc są o mniej kaloryczne. Z kolei kwas mlekowy, w który bogate są produkty kiszone, pomaga w trawieniu, oczyszcza i odtruwa organizm. To jednak nie wszystko. W procesie fermentacji uczestniczą też bakterie probiotyczne. Szczepy tych niezwykle pożytecznych dla człowieka drobnoustrojów korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit - usuwają toksyny i chronią przed grzybicami. Dzięki temu mają ogromne znaczenie dla odporności organizmu i ułatwiają mu walkę z infekcjami.
Soki z kiszonek przywracają równowagę kwasowo – zasadową w organizmie. Mają nawet właściwości antynowotworowe - podczas fermentacji wytwarzane są izotiocyjaniany, które mogą działać przeciwrakowo. Z kolei zawarta w soku z kiszonek acetylocholina pomaga w regulacji ciśnienia krwi.
Soki pomagają również w odchudzaniu. Dzięki nim będziemy bardziej syci, pobudzeni oraz szybciej spalimy kalorie. I, co dla wielu osób może być ważne - sok z kiszonych warzyw doskonale pomaga na kaca, dostarczając organizmowi tych elementów, które wypłukał lub zneutralizował alkohol.
99% jest to kiszony burak lub ogórek lub kapusta, z dodatkiem soli, a w przypadku buraka również czosnku.
Jest w 100% naturalny, bez barwników i konserwantów, podlega cały czas procesowi kiszenia, który jest opóźniony w chłodnym miejscu.
NASZE KISZONKI SĄ ŻYWE, NIEPASTERYZOWANE, NALEŻY PRZECHOWYWAĆ JE W LODÓWCE.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 49 kJ/ 11 kcal
Tłuszcz - 0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 1,7 g
W tym cukry - 0 g
Białko - 0,7 g
Sól - 1,65 g
Produkt przebadany w Katedrze Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.